På Haukånabben kan du leie ei hytte en kort kjøretur fra Øvre Rendal. Her har du vedovn – det skal ikke mange vedskier til før hytta er god og varm – og det er vann fra utekran og strøm. Hytta er et fint utgangspunkt for blant annet fiske, småviltjakt, beverjakt, turer i fjellet og rensjakt i Rendalen østfjell:

  • Rena ligger kun 300 m fra hytta og her kan du få ørret og harr. Se inatur for salg av fiskekort – Harr og ørret i Nordre Rena. Fisketid er mellom 1. juni og 1. september.
  • Kjølvollen (10 min) og Søndre Sølendalsveien mot Fiskevollen er fine utgangspunkt for turer i Rendalen østfjell. Midtre Sølen er Rendalens høyeste fjell med sine 1755 moh og Misterdalen er et ypperlig utgangspunkt for en topptur. Les mer på Ut.no
  • Rendal Renselskap selger renskort. Rendal Renselskap er en sammenslutning av nesten 300 grunneiere i Rendalen østfjell. Renselskapets formål er å utnytte og bevare den privateide renstammen i området. 
  • Rendalstunet – museum, kafé og landhandleri – ligger noen kilometer lenger sør og er åpent i sommersesongen. Se Musea i Nord-Østerdalen – Rendalstunet for mer info.
  • Veidekulturfestivalen arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, se Veidekulturfestivalen for mer info. 

Eiendommen Haukånabben ligger i Brøta nordøst for Øvre Rendal. Det er et tidligere småbruk som ble etablert på slutten av 1800-tallet. Hovedhuset er ei gammel østerdalsstue som ble flyttet hit fra Haugset i 1911. Hytta ble satt opp i 1960 og har blitt brukt som anneks og utleiehytte siden.

Les mer og bestill overnatting på inatur.no.

Lurer du på noe? Ta kontakt!

Leie hytte i Rendalen: bilde av utleiehytte på småbruket Haukånabben i Brøta
Hytte til leie på Haukånabben i Rendalen
Sofagruppe i hytta
Jøtul vedovn
Enkel kjøkkenkrok med elektriske plater og lite kjøleskap.

Les mer og bestill overnatting på inatur.no.