Hopp til innholdet

Leie hytte

Jeg leier ut to hytter i Rendalen på Haukånabben ved Øvre Rendal og Ellebu ved foten av Sølen. Begge hytter kan leies via inatur.no:

Haukånabben ved Øvre Rendal

Leie hytte i Rendalen: bilde av utleiehytte på småbruket Haukånabben i Brøta
Hytte til leie på Haukånabben i Rendalen

På Haukånabben kan du leie ei hytte en kort kjøretur fra Øvre Rendal. Her har du vedovn – det skal ikke mange vedskier til før hytta er god og varm – og det er vann fra utekran, strøm og utedo. Hytta er et fint utgangspunkt for blant annet fiske, småviltjakt, beverjakt, turer i fjellet og rensjakt i Rendalen østfjell:

  • Rena ligger kun 300 m fra hytta og her kan du få ørret og harr. Se inatur for salg av fiskekort – Harr og ørret i Nordre Rena. Fisketid er mellom 1. juni og 1. september.
  • Kjølvollen (10 min) og Søndre Sølendalsveien mot Fiskevollen er fine utgangspunkt for turer i Rendalen østfjell. Midtre Sølen er Rendalens høyeste fjell med sine 1755 moh og Misterdalen er et ypperlig utgangspunkt for en topptur. Les mer på Ut.no
  • Rendal Renselskap selger renskort. Rendal Renselskap er en sammenslutning av nesten 300 grunneiere i Rendalen østfjell. Renselskapets formål er å utnytte og bevare den privateide renstammen i området. 
  • Rendalstunet – museum, kafé og landhandleri – ligger noen kilometer lenger sør og er åpent i sommersesongen. Se Musea i Nord-Østerdalen – Rendalstunet for mer info.
  • Veidekulturfestivalen arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, se Veidekulturfestivalen for mer info. 

Eiendommen Haukånabben ligger i Brøta nordøst for Øvre Rendal. Det er et tidligere småbruk som ble etablert på slutten av 1800-tallet. Hovedhuset er ei gammel østerdalsstue som ble flyttet hit fra Haugset i 1911. Hytta ble satt opp i 1960 og har blitt brukt som anneks og utleiehytte siden.

Les mer og bestill overnatting på inatur.no eller AirBnb.


Ellebu ved foten av Sølen

Ellebu er ei hyggelig og enkel hytte i Sølen landskapsvernområde. Her finner du ro og får mange fine tur-, jakt- og fiskemuligheter. Hytta ligger ved Stormyra med storslagen utsikt mot Sølen.

Hytta har verken innlagt vann, strøm eller trådløst internett og mobildekningen er varierende. Til gjengjeld kan du koble fra hverdagen, fyre i peisen og tenne stearinlys når mørket senker seg. Ute kan du se stjernehimmelen, melkeveien og kanskje nordlyset?

Ellebu ligger fint til for rensjakt, sjekk nettsiden til Rendal Renselskap for informasjon om jaktkort. Av turmuligheter kan nevnes Kjesaråsknappen, Trollriset og Sølentjønna. Rendalens høyeste topp på 1755 moh er også innenfor rekkevidde for en dagstur.

Hytta har en terrasse og tre/fire rom: to soverom, kjøkken og stue. Det er også en matbod, et lite bad og en liten matkjeller for oppbevaring av kjølevarer. I soverommene er det to køyesenger, den ene med 120 cm seng nederst. Det er dyner og puter for fem personer, men eget sengetøy eller sovepose må medbringes. Oppvarming med vedovn og peis. På kjøkkenet er det tre gassbluss, kjøkkenet er ellers normalt utstyrt. Det er ikke kaffetrakter eller presskanne, ta med kokekaffe. Hytta brukes også privat.

Noen tur- og aktivitetsforslag:

  • Mistra er fire kilometers gåtur fra hytta, eller du kan kjøre helt inn til Nydammen/Misterdammen. Mistra er viden kjent for storørreten. Se inatur for salg av fiskekort – Storørret i vakre Mistra. Fisketid 1. mai til 15. september.
  • Rendal Renselskap selger renskort. Rendal Renselskap er en sammenslutning av nesten 300 grunneiere i Rendalen østfjell. Renselskapets formål er å utnytte og bevare den privateide renstammen i området.
  • Veidekulturfestivalen arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, se Veidekulturfestivalen for mer info.

Les mer og bestill overnatting på inatur.no.


Lurer du på noe? Ta kontakt!